Theater

Foto: Anna van Kooij

Over

Puck maakt immersieve voorstellingen op het grensvlak van film en theater, altijd op een bijzondere locatie. Ze zoekt naar manieren om haar publiek volledig onder te dompelen in een verhaal. Hierin ziet zij haar publiek meer als een deelnemer van dat verhaal dan een passieve toeschouwer. Haar grote voorliefde voor epische Hollywood films en obscure science fiction zijn vaak terug te zien in haar voorstellingen. Door haar achtergrond in de filosofie én theater zoekt zij altijd naar manieren om grote thema’s zoals de complexiteit van de menselijke psyche, klimaatverandering of onze relatie met technologie op een laagdrempelige en herkenbare manier te vertellen.  Dit doet zij vanuit haar gezelschap PLAY productions en als freelance theatermaker.

In workshops en trainingen zoekt Puck samen met de deelnemers naar betekenis; wat betekent een handeling op toneel? Wat betekent een trend op het internet? Waarom lopen we allemaal met de trein mee als deze aankomt op het perron? Deze zoektocht vind zij minstens even boeiend als de uitkomst.

Projecten 

2019/2020: gastregie DEEP OCEAN bij theatergezelschap Vis à Vis ism Blauwe Uur

2019/2020: It Went Dark (in ontwikkeling)

2017: Ontwikkeltraject Amsterdams Fonds voor de Kunst

2015/2016: “Nightshift”, PLAY productions

2015: “Table Manners” ism Rutger Buiter

2014: Opening KLIK! Animatie Festival

2014: “In bed with Simone”, PLAY Productions

2014: “De Zee”,  in productie van Theatergroep Thomas

2013: “Winnen is belangrijker dan meedoen“, in productie van het Amsterdams Bos Theater

2011: Multimediale voorstelling LOS, tournee in o.a. Amsterdam en Utrecht


Als docent verbonden bij o.a.

SEP AmsterdamMBO Theaterschool, PoldertheaterAmsterdamse JeugdtheaterschoolBuitenkunstCrea UvAGrey VibesDancarinas TropicaisInHolland lectoraat Onderwijs en Levensbeschouwing

Voor een uitgebreid overzicht van haar theaterwerk, vraag een CV aan