Theater

foto: Edward Hermans

Puck maakt immersieve voorstellingen op het grensvlak van film, theater en technologie, altijd op een bijzondere locatie. Ze zoekt naar manieren om haar publiek volledig onder te dompelen in een verhaal. Hierin ziet zij haar publiek meer als een deelnemer van dat verhaal dan een passieve toeschouwer. Haar grote voorliefde voor speculatieve fictie is vaak terug te zien in haar voorstellingen. Door haar achtergrond in de filosofie zoekt zij altijd naar manieren om haar publiek op toegankelijke wijze een ethisch dilemma of filosofisch probleem voor te leggen.  Dit doet zij vanuit haar Studio Puck van Dijk en als freelance theatermaker.

In workshops en trainingen zoekt Puck samen met de deelnemers naar betekenis; wat betekent het voor het publiek om ondergedompeld te worden in een verhaal? Wat kan een performer bijdragen aan deze onderdompeling? Welke zintuigelijke lagen kunnen worden aangeboord in deze immersie? Deze zoektocht vindt zij minstens even boeiend als de uitkomst.

Projecten 

2023: Regie van De Herintreding van Harry voor Coup Cura (landelijk, jan & feb). Audioroute voor MAAKZEELAND (Middelburg, zomer). Regie en dramaturgie voor Schemerlicht Festival (Nijmegen, najaar).

2022: It Went Dark – de tour (Eindhoven, Utrecht en Rotterdam, zomer & najaar). Regie en dramaturgie voor Schemerlicht Festival (Nijmegen, najaar)

2021: Reuzen van Noord ism Tolhuistuin. Good Neighbours Amsterdam en Utrecht voor Affect Lab, nominatie Gouden Kalf Nederlands Film Festival, winnaar Dutch Design Award. Regie en dramaturgie voor Schemerlicht Festival in Nijmegen. MIRA voor Ons’ Lieve Heer op Solder ism PLAY Productions

2020: It Went Dark Amsterdam (pilot) voor PLAY Productions

2019/2020: gastregie DEEP OCEAN bij theatergezelschap Vis à Vis ism Blauwe Uur

2017: Ontwikkeltraject Amsterdams Fonds voor de Kunst

2015/2016: “Nightshift”, PLAY productions

2015: “Table Manners” ism Rutger Buiter

2014: Opening KLIK! Animatie Festival

2014: “In bed with Simone”, PLAY Productions

2014: “De Zee”,  in productie van Theatergroep Thomas

2013: “Winnen is belangrijker dan meedoen“, in productie van het Amsterdams Bos Theater

2011: Multimediale voorstelling LOS, tournee in o.a. Amsterdam en Utrecht


Als docent verbonden bij o.a.

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, SEP Amsterdam, MBO Theaterschool, PoldertheaterAmsterdamse JeugdtheaterschoolBuitenkunst.

Voor een uitgebreid overzicht van haar theaterwerk, vraag een CV aan